Som u prezlama i susamu

Som u prezlama i susamu

Služenje

5

Priprema

1 sat

Kuvanje

30 min

Sastojci

Som 500gr
prezle 50gr
brasno 10kasika
susam 2kasike
beli luk 1 glavica
sirce po potrebi
zejtin po potrebi

Som u prezlama i susamu

Ribu iseci na šnicle,posoliti po ukusu i uviti u suvu smesu od prezli,brašna i susama. Uzeti pleh ili zemljanu posudu ( u mom slučaju) podmazati zejtinom i poredjati ribu, posudu pokrijemo folijom i stavimo na 200 stepeni da se peče oko sat i po vremena. Dok se riba peče povremeno polivati belim vinom (najviše jedna čaša vina) pola sata pri kraju pecenja pomeriti foliju da bi se riba zapekla.

U međuvremenu pripremimo preliv od belog luka koji sitno iseckamo, stavimo malo vegetu,zeltin i sirće taman toliko da se napravi preliv dovoljan da samo prelije površinu ribe.

Podeli & Štampaj

omiljeni

Bez komentara

Ostavite odgovor