Kiš sa bundevom

Kiš sa bundevom

Služenje

5

Priprema

30 min

Kuvanje

15 min

Kiš sa bundevom

belo meko brašno 130gr
integralno brašno 120gr
puter 125gr
hladna voda 70 ml
so prstohvat
tikvica 1
mladi crni luk 1 veza
šampinjoni 300gr
lešnici 10
šunka 50gr
slanina 50gr
crvene pečene paprike 2kom
so po ukusu
ulje po potrebi
kiselo mleko/neutralna pavlaka 200ml
jaje 2kom
kackavalj 50gr

Prosejati belo brašno i pomešati ga sa hladnim puterom iseckanim na listiće, hladnom vodom i solju. Zamestiti, umotati u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta. Izrendati tikvicu, luk i šampinjone očistiti, oprati i iseckati, lešnike istostirati, bundevu ispeći i iseći na kockice ili izgnječiti, paprike ispeći, očistiti i iseckati, šunku i slaninu iseckati. U tiganj staviti ulje da se zagreje, pa propržiti šampinjone i tikvicu, posoliti, pa kada uvri voda koju će da puste, dodati luk i slaninu i još malo propržiti. U proprženu smesu dodati iseckane lešnike, šunku, malo izrendanog kačkavalja, iseckane paprike, umućeno jaje i kiselo mleko ili neutralnu pavlaku (po želji) i sve izmešati. Tepsiju prečnika 25 cm podmazati uljem, staviti testo, podići ga uz ivice tepsije, izbockati ga viljuškom i staviti na 10 minuta u rernu prethodno zagrejanu na 210 stepeni C. Nakon toga testo izvaditi i staviti nadev, pa vratiti u rernu da se peče oko 45 minuta. Pred kraj pečenja, kiš izvaditi i preliti sa izmućenim jajetom i izrendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu da se zapeče, izvaditi, ostaviti da se malo prohladi, pa seći na kriške. Po želji posuti rendanim parmezanom i dekorisati lešnicima. Seći na parčad i služiti.

Podeli & Štampaj

omiljeni

Bez komentara

Ostavite odgovor