Juneći gulaš

Juneći gulaš

Služenje

10

Priprema

30 min

Kuvanje

2 sat

Sastojci

junetina 1kg
crni luk 500gr
beli luk 2čena
mast 2kašike
crveno vino 200ml
biber opciono
crvena parika opciono
brašno opciono

Juneći gulaš

Na masti izdinstati crni i beli luk dok ne dobiju smeđkastu boju, uz povremeno dodavanje vode, dodati junetinu isečenu na kockice, prodinstati i naliti sa crvenim vinom. Dinstati pokopljeno uz povremeno mešanje dok vino ne ispari. Naliti vodom, dodati začine (ja prvo dodam so, biber i lovor, a zatim u toku kuvanja polako dodajem ostale začine), dinstati naredna 2-3 sata (što se duže dinsta gulaš je lepši), uz povremeno mešanje i nalivanje vodom po potrebi. Uz ovo jelo ja obarim makarone i sve zajdeno izmešam i tako serviram. Ko voli gušći gulaš pred kraj kuvanja može skloniti šerpu sa vatre, dodati jednu kašiku brašna i naliti sa dve čaše vode dobro promešati i kuvati još jedno 15-ak minuta. Prijatno!

Podeli & Štampaj

omiljeni

Bez komentara

Ostavite odgovor