Džem od kajsija

Džem od kajsija

Služenje

5

Priprema

30 min

Kuvanje

1 sat

Sastojci

kajsije 1kg
Šečer 600gr
vanila šipka

Džem od kajsija

Očistiti kajsije od kosčica i prepoloviti ih na pola. Na kilogram čišćenih kajsija ide 600gr šećera. U dublju šerpu ređati red kajsija red šećera dokne utrošite. prekrite pamučnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da prenoći, da se šećer istopi.Dodajte Stavite šerpu na jaku vatru i uz mešanje kuvajte dok ne provri. Kada provri smanjite na pola i kuvajte uz mešanje oko dva sata. Sklonite sa vatre i dobro ispasirajte štapnim blenderom. ostavite tako da odmori jedno 10 min. Sipajte u vrele tegle i stavite u toplu rernu. Isključite rernu i tako ostavite da prenoći. Sutradan zatvorite i odložite. samo da napomenem da je slatko ređe da vas ne zbuni, ono se zgusne kada se potpuno ohladi. PRIJATNO!!!

Podeli & Štampaj

omiljeni

Bez komentara

Ostavite odgovor